Stichting Archiklas

Stichting Archiklas is opgericht in 2020 met als doel kinderen te leren impact te maken op hun omgeving

Ontstaan

Archiklas werd in 2019 opgericht met de missie om kinderen kennis te laten maken met architectuur en hen te leren om impact te maken op hun omgeving.

Statutaire doelstellingen

De stichting heeft als doelstelling om kinderen de mogelijkheid te geven impact te leren maken op hun omgeving.

Bestuur

Maak kennis met het gepassioneerde bestuur van Archiklas, bestaande uit vier betrokken professionals die actief zijn in Rotterdam. De diversiteit in werkervaringen onder onze bestuursleden creëert een rijk palet aan expertise, variërend van onderwijs en architectuur tot diepgaande kennis van de dynamiek van de stad Rotterdam. Hieronder stellen wij graag onze toegewijde bestuursleden aan u voor.

De stichting

Naam stichting

Stichting Archiklas

RSIN/fiscaal nummer

860993127

Beleidsplan

Download hier het beleidsplan ↓

Beloningsbeleid

Download hier het beloningsbeleid ↓

Jaarverslag 2022

Download hier het Jaarverslag 2022 ↓ inclusief de jaarrekening van 2022

Beeldverslag 2022

Download hier het beeldverslag 2022↓

Download hier het beeldverslag 2023↓

Leden van het bestuur

Hans Bruijstens - Voorzitter

Hans Bruijstens - Voorzitter

Hans is werkzaam bij Hogeschool Rotterdam en heeft naast zijn onderwijsnetwerk vrijwilligersfuncties waarbij basisschoolkinderen kennismaken met natuur, cultuur en nu ook architectuur.

 

“Jonge kinderen te laten ‘groeien’ in een praktische omgeving die een aanvulling vormt op ‘school’ is geweldig. De zaadjes planten voor bewustwording en interesse in de (gebouwde) omgeving waarin zij leven. Daar wil ik graag een rol spelen.”

Laura Melissen - Vice-voorzitter

Laura Melissen - Vice-voorzitter

Laura is strategisch adviseur vastgoedontwikkeling bij de gemeente Rotterdam.

 

"Graag zou ik willen dat kinderen leren hoe ze ontwerpkracht in kunnen zetten bij de moeilijke opgaves van deze tijd. Archiklas doet dat met lessenreeksen en workshops."

Jip Pijs - Penningmeester

Jip Pijs - Penningmeester

Jip, creatief strateeg bij Kickstad, een adviesbureau voor gebiedsontwikkeling, benut zijn achtergrond in architectuur voor complexe transitievraagstukken in de stad.

 

"Met een ontwerpblik kan je grote veranderingen tastbaar maken, en dat ervaar ik dagelijks in mijn werk. Het vermogen om groots te denken maar klein te beginnen, is een vaardigheid die iedereen in zich heeft. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het ontwikkelen van deze skill. Architectuur is daarvoor het perfecte medium."

Thera Huijsmans - Secretaris

Thera Huijsmans - Secretaris

Thera is docent O&O op het Technasium.

 

"Ik wil met Archiklas het projectonderwijs op een laagdrempelige manier doortrekken naar de midden-en bovenbouw van het primair onderwijs en leerlingen zo spelenderwijs kennis laten maken met onderzoekend en ontwerpend leren."