Leuk dat je Archiklas wil steunen!

Stichting Archiklas is een non-profit organisatie die architectuuronderwijs toegankelijk maakt voor kinderen in de regio Rotterdam. Archiklas gelooft in een creatieve samenleving. Een samenleving waarin elk kind kan meedenken over ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken.

Help Stichting Archiklas en inspireer de volgende generatie stadmakers

Iedereen, ongeacht hun achtergrond, verdient de kans om te leren over de kracht van architectuur en hun eigen creativiteit te ontplooien. Archiklas biedt lessenreeksen en workshop over verschillende thema's met verschillende werkvormen. Ontwerp en architectuur staan altijd centraal. We geven lessenreeksen op basisscholen en in het middelbaar onderwijs. Ook zetten we projecten op met lokale partners in (kwetsbare) wijken waar we meer willen betekenen. Je kunt Archiklas steunen om bij te dragen aan onze activiteiten. 

Waarom wil je Archiklas steunen?

  • Investeer in de toekomst. Door Archiklas te steunen, help je de volgende generatie architecten, ontwikkelaars en andere bouwprofessionals te ontwikkelen.
  • Samen met de stad. Als bouwprofessionals drukken we een grote stempel op de stad. Wij leren kinderen dat ook zij invloed kunnen hebben op de wereld om hun heen.
  • Duurzaam. Met ons architectuuronderwijs richten we ons ook op duurzaamheidsthema’s als energie en klimaat. Kinderen (en hun ouders) komen zo op een verassende manier in aanraking met dit onderwerp.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op. We vertellen graag meer over wat we doen, hoe je kunt helpen en over de mogelijkheden rondom publiciteit.

Steun ons financieel

Met slechts een kleine bijdrage kun je al veel impact maken. Stichting Archiklas heeft de ANBI-status en dient een maatschappelijk belang. Als bedrijf kun je ons steunen met mogelijk een belastingvoordeel.

Workshop

Voor slechts €150,- voorzien we één klas van een workshop. De kinderen leren hiermee over de impact en kracht van ontwerpen

Lessenreeks

Voor slechts €700,- kunnen we één klas voorzien van een lessenreeks waarbij de kinderen in ongeveer 6 lessen nieuwe ontwerpvaardigheden leren.

Sponsor op maat

We zijn altijd op zoek naar personen of partijen die onze stichting een warm hart toedragen en ons eenmalig of structureel willen steunen.

Wil je Archiklas meteen steunen?

Bepaal zelf de hoogte van je donatie en maak een bedrag over via WhyDonate.

Gegevens

Je kan ook een donatie handmatig overmaken met de volgende gegevens:

Stichting Archiklas

IBAN:  NL89 SNSB 0320 1965 26

RSIN: 860993127


Archiklas heeft een ANBI-status. Deze is te controleren op de website van de belastingdienst
 

Wat kun je nog meer doen?

Een klein gebaar kan een groot verschil maken!

  • Spread the word. Vertel je vrienden, familie en kennissen over Archiklas en onze missie om kinderen te leren over architectuur en ontwerpen. Volg ons op Instagram en LinkedIn.
  • Breng ons in contact. We zijn altijd op zoek naar basisscholen en middelbare scholen die we kunnen helpen met ontwerponderwijs. Breng ons in contact met de school van je kinderen, neefje of buurmeisje.
  • Maquettemateriaal. Kinderen leren door te doen. Per jaar gebruiken we veel knutselmateriaal dat we zoveel mogelijk op een duurzame manier verkrijgen. Een paar WC-rollen helpen ons niet, maar een grote stroom van restmateriaal is altijd welkom.
  • Help ons aan Archikrachten. Onze lessen en workshops worden gegeven door archikrachten. Vrijwilligers en betaalde krachten die we opleiden om goed ontwerponderwijs te geven. De volledige omschrijving van een Archikracht vind je hier