top of page
DSC_0958.JPG

In de lessenreeks Waterwonen gaan de kinderen aan de slag met watermanagement. Nederland ligt voor een groot deel onder water dus wat zou er gebeuren als we door heftige regens en klimaatverandering steeds verder onder het zeeniveau zakken? De kinderen gaan in groepjes brainstormen over wat wateroverlast zou betekenen voor woonwijken, pleinen en verkeer. 

In deze lessen gaan kinderen onderzoeken, brainstormen, schetsen, en presenteren. We focussen ons op thema's wateroverlast, havens, stedenbouw, drijven en duurzaamheid.

Waterwonen

Lessenreeks

Waterwonen

freubels-14.png
freubels-16.png
freubels-15.png

8 lessen

1,5 uur per les

Groep 6,7,8

DSC_0924.JPG

In de lessenreeks School van de Toekomst gaan de kinderen aan de slag met hun eigen school. Ze mogen de school herontwerpen en we focussen ons hierbij op duurzaamheid, automatisering en digitalisering. We bespreken vragen zoals: wat als jouw school zijn eigen energie kan opwekken door traplopende kinderen? Wat als de gevel van jouw school ook als klimmuur gebruikt kan worden? Hoe kan jullie school veranderen in de leukste, meest vooruitstrevende school van de stad? 

In deze lessen gaan kinderen onderzoeken, brainstormen, schetsen, bouwen en presenteren. 

School van de Toekomst

Lessensreeks

School van de toekomst

freubels-14.png
freubels-16.png
freubels-15.png

8 lessen

1,5 uur per les

Groep 5-8

2019.06 12. AP Kinderstadskrant 3 Een bi

In de lessenreeks Hotel Hergebruik ontwerpen de kinderen in groepjes een hotel, volledig gemaakt van gebruikte materialen. De kinderen moeten nadenken over de duurzaamheid van hun hotel. Welke materialen gebruiken ze? En hoe duurzaam is het hotel straks als het gebruikt gaat worden? Hoe houden ze de afvalstoom beperkt? 

In deze lessen gaan kinderen onderzoeken, brainstormen, schetsen, bouwen en presenteren. We focussen ons op thema's zoals duurzaamheid, hergebruik, plastic, recyclen en een groene toekomst. Hierbij ontwikkelen de kinderen vaardigheden zoals creativiteit, kritisch denken, oplossingsgericht denkvermogen, samenwerken en communiceren. 

Hotel hergebruik

Lessenreeks

Hotel Hergebruik

freubels-14.png
freubels-16.png
freubels-15.png

8 lessen

1,5 uur per les

Groep 6,7,8

bottom of page